Title Image

Live-sändning

Vi kan hjälpa dig att komma igång med vår utrustning, ta ett helhetsansvar och lösa eventuella problem med nätverksförbindelser om du vill sända från en ny plats.

Livesänd dina event!

Vill du livesända ett enstaka event, matcher under en hel säsong eller löpande leverera nyheter för broadcast och web-TV? Är du frilansare, driver ett produktionsbolag, mediehus eller en TV-kanal?

Att anlita oss på konsultbasis när du vill sända från ett event kan vara ett bra sätt att testa tekniken i en riktig situation. Om du efteråt vill teckna avtal på egen utrustning för live-sändning kan vi kreditera hela eller delar av kostnaden för konsultuppdraget och räkna det som installation och kom-igång-hjälp.


Exempel 1
Valvakan åt SvD

SvD ville sända live under valvakan 2014 och vi fick i uppdrag att ansvara för live-länkarna ute i fält. Våra länkar gjorde det enkelt för SvD att live-sända från Moderaternas och Socialdemokraternas respektive valvaka in till studion, klippa in sändningarna i sin studioproduktion och vidaresända till webb-TV-tittarna. Med vår på-platsen-service utgjorde vi en extra trygghet för studion såväl som för de två reportageteamen, och när kvällen var över var alla på SvD mycket nöjda med det som kom att bli deras första stora live-sändning.

Exempel 2
Föredrag åt Umeå Universitet

Christer Fuglesang var inbjuden att hålla föredrag på Umeå universitet. Aula Nordica var snabbt fullbokad, men på uppdrag av universitetet kunde vi på Intinor hjälpa till så att fler fick se föredraget. Med en Direkt-länk var det enkelt att sända live i hög kvalité till flera andra hörsalar och även till den digitala biografen på folkets hus i Kiruna där publiken bl.a. bestod av universitetets rymdstudenter.