Title Image

Distribution

Distribution handlar om att sända ut en TV-kanal till en mängd TV-tittare

Distribuera sändningar

Direkt-serien används för distribution på ett antal orter runtom i Sverige över:

 

  • Analog TV på olika kabel-TV-nät
  • Digitala kabel-TV-nät (DVB-C)
  • Bredbands-TV (IP-TV)

 

Vi hjälper också till med webb-TV genom samarbetspartners.

 

Intinor erbjuder en rationell och kostnadseffektiv lösning genom att samla distributionen och sätta upp centrala överlämningspunkter till TV-operatörerna. Vi gör det enkelt för alla inblandade parter. Ett exempel på detta är lokal-TV i Sverige där Riksförbundet Öppna Kanaler tecknat avtal med oss. Varje enskild Öppen Kanal har möjlighet att nyttja avtalet och därigenom använda tekniklösningar från Intinor.

Exempel 1
Hög kvalitet med ISS och felkorrigering

Med hjälp av ISS, Intinors system för statistik och övervakning, kan Intinors kunder själva övervaka utsändningarna och upptäcka eventuella störningar eller avbrott i nätverksförbindelserna. Tack vare felkorrigering kan man helt undvika att mindre störningar påverkar tittarna. Som en del i vårt erbjudande kan Intinor övervaka och drifta distributionen, en uppskattad tjänst bland de kommersiella kanaler som valt lösningar från Intinor för kontribution- och distribution.

Exempel 2
Västmanlands Television

Västmanlands Television som sänder från Köping har under många år distribuerat kanalen till grannkommunerna Arboga och Kungsör med band och DVD-skivor dagligen. Tack vare ett distributionssystem från Intinor kan man nu enkelt och billigt distribuera över Internet till dessa orter.

Den nya tekniken har även gjort det möjligt att gå igång med sändningar till Hallstahammar, Västerås och Telias IP-TV-nät.